BESTILL HER

Torsdag-1.9.

Avreise fra Tromsø kl.09:00, via Nordkjosbotn og videre mot Narvik. til Tjeldsundbrua. Vi ferger over til Hamarøya og fortsetter til marmorbyen FAUSKE
 
Fredag-2.9.

Fra Fauske fortsetter vi over verdens sterkeste malstrøm Saltstraumen, også kjent for havfiske og strømdykking. Videre går turen sørover til Gildeskål, kjent som Elias Blix`s rike og inn i Meløy. Vi får se Engabreen, en brearm av Svartisen og skal kjøre tunellen under Svartisen. Dagens første fergestrekning er fra Forøy til Ågskaret og like etterpå skal vi fra Jektvik til Kilboghamn i Rødøy kommune. Videre ferge fra Nesna til Levang .  Middag og overnatting i Sandnessjøen.
 
Lørdag-3.9.

Etter en god frokost forlater vi  Sandnessjøen og tar et stopp ved   den vakre middelalderkirka til Petter Dass på Alstadhaug, hogd i lokal kleberstein. Vi tar også et stopp ved krigskirkegården på Tjøtta. Herfra skal vi ferge til Forvik/Vevelstad. Videre tar vi ferga Andalsvågen-Horn. Utpå ettermiddagen ankommer vi Brønnøysund Thon hotell for middag og overnatting.
 
Søndag-4.9.

Brønnøysund  med tur til Vega og fjellet Torghatten. Det vil bli mulig å gå opp til hullet for de litt spreke

Mandag-5.9.

Etter frokost starter vi turen nordover. Vi skal etter hvert ut på E6 og kjører via Mosjøen og Mo i Rana. Ved polarsirkelen tar vi et stopp ,før vi fortsetter til Fauske for turens siste overnatting.
 
Tirsdag-6.9.

Turens siste etappe hjem til Tromsø. Det vil bli mulig å kjøpe middag på hjemturen.
 

I flere tusen år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten i nord på.